6. ročník velikonočního florbalového turnaje

05.04.2014 20:00

V sobotu 5.4 se u nás v Bernarticích nad Odrou konal turnaj mladších žáků ve florbalu. TJ Sokol Bernartice nad Odrou uspořádal již šestým rokem, tento mezi dětmi velmi oblíbený turnaj. Účastnila se jej stálá družstva naší "soutěže".

Hned v úvodním utkání se Suchdolem nad Odrou jsme protihráčům usnadnili hru naším hendikepem. Ten stále spočívá v naší pomalé reakci na svižnější hru protihráče. Bobříci se opravdu snažili, ale protihráči byli pořád o kousek před námi. Celý zápas jsme doháněli skóre. I když hráli Bobříci celé utkání pod tlakem a začali ztrácet chvílemi naději, líbilo se nám, že se nezačali navzájem osočovat a atmosféru ještě více dusit. Uštvané utkání jsme prohráli 6 :11.

Branky: kap.Ondra Staněk – 1, Vojta Vrobel – 4 a Martin Maňák – 1.

Druhé utkání proti Hladkým Životicím už bylo něco jiného. Bobříci si více hlídali hru, drželi pevně obranu a hlavně začali spolu komunikovat. Nahrávky byly rychlé a střelci si pěkně nabíhali na dorážky. V tomto utkání padla řada pěkných branek a my s přehledem vyhráli 10 : 1.

Branky: kap. Ondra Staněk – 2, Vojta Vrobel – 2, Martin Maňák – 4, Pavel Hopp – 1 a Dominik Horut – 1.

Třetí, poslední utkání proti Pustějovu, jsme hráli opět se zajištěnou obranou a celkově kontrolovali hru. Protihráče jsme nepouštěli ke střelám a i přes malé množství střel jsme dávali opět pěkné branky. Tato poslední utkání bývají nebezpečná na zranění. Hráči jsou již unaveni a více padají. Přes řadu těchto pádů, však nedošlo naštěstí k žádnému zranění a my vyhráli 6 : 1.

Branky : kap. Ondra Staněk – 1, Vojta Vrobel – 2, Martin Maňák – 1, Petr Hopp – 1 a Pavel Hopp – 1.

Pořadí :

1. ZŠ Suchdol nad Odrou

2. Bernatští Bobříci

3. TJ Sokol Pustějov

4. Hladké Životice

Na tomto turnaji jsme se my, trenéři, domluvili a nechali mimo soutěž zahrát i naše nejmladší hráče. Víťu Vrobla, Lukáše Hubra a Matěje Novobilského. V bráně Honza Bukovjan. Zahráli si proti Hladkým Životicím a Pustějovu. Oba tyto soupeře Bobříci s přehledem rozstříleli 3 : 0 a 2 : 0. Nahrávali si, bránili společně a svou týmovou hrou soupeře zcela rozebrali. Výborný výkon.

Velikonoční turnaj nedopadl podle našich představ a my máme stále co zlepšovat. Nastříleli jsme 22 branek a dostali 8. Což je pěkné.Celý oddíl Bobříků podal dobrý výkon a obzvlášť kap.Ondra Staněk, Vojta Vrobel, Matrin Maňák a brankář Honza Bukovjan, svou hrou hodně pomohli celému oddílu k tak pěknému druhému místu.

Za celý oddíl Bernatských Bobrů bych velice rád poděkoval Obci Bernartice nad Odrou, TJ Sokol a ZŠ Bernartice nad Odrou. Janě Maňákové a babičce Honzy Bukovjana za pomoc, výdej jídla, úklidu tělocvičny a podporu při přípravě turnaje. Děkujeme.

Obec reprezentovali: kap. Ondra Staněk, brankář Honza Bukovjan, Vojta Vrobel, Martin Maňák, Dominik Horut, Petr a Pavel Hoppovi, Lukáš Hubr, Vítek Vrobel a Matěj Novobilský.

Za B.B. Aleš Hubr, trenér.